Staňte se našimi fanoušky na:

Mazanec sváteční - bochánek

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Necháme vykynout kvásek z mléka, kostkového cukru, droždí a trochy mouky. Na vále si připravíme mouku, sůl, rozdrobené máslo, cukr, vanilku a citronovou kůru. Zaděláme vzešlým kváskem a přidáme ve zbylém mléce rozšlehané žloutky. Vypracujeme tuhé a hladké těsto, do kterého dáme polovinu na nudličky nakrájených mandlí, hrozinky a citronát. Těsto necháme zakryté v míse kynout na teplém místě minimálně hodinu. Z těsta připravíme bochánek (nebo dva malé), položíme na pomaštěný plech (možno také vyložený papírem na pečení) a necháme ještě půl hodiny kynout. Pomažeme rozšlehaným celým vejcem, na středu uděláme nožem kříž a bochánek posypeme druhou polovinou mandlí. Vložíme do předehřáté trouby, kterou po pár minutách stáhneme na 180° a pečeme asi 45 minut. Ihned po upečení bochánek pocukrujeme!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Konato |30. května 2013
Mám rád. Odpovědět
suchohribek |9. května 2013
vypadá naprosto luxusně :) Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!