Staňte se našimi fanoušky na:

Medová pikantní žebírka

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Verpřová žebírka očistíme a dáme do vařící osolené vody, vaříme asi 15 minut. Pak je vyjmeme, osušíme a necháme zchladnout. Smícháme prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku, med, barbecue a sladkokyselou omáčku. Marinádou potřeme žebírka a necháme přes noc v chladu odležet. Druhý den žebírka váme do pekáčku, podlijeme je trochou vody a dáme do trouby. Pečeme na 190°C doměkka, maso průběžně potíráme zbylou marinádou. Žebírka podáváme s hranolky a salátem, posypaná jarní cibulkou. TIP: Žebírka můžeme i grilovat, asi 16 minut za častého obracení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |7. srpna 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!