Staňte se našimi fanoušky na:

Medové kornoutky s máslovým krémem

Autor receptu: petra.stefanova.7 (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
183× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál si připravíme mouku, cukr, med, mléko, žloutky a jedlou sodu, vše důkladně propracujeme na hladké, tužší těsto - nesmí se lepit, aby šlo snadno rozválet na plát. Těsto na kornoutky necháme asi 2 hodiny v chladničce odpočinout a pak z něj vyválíme velmi tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru asi 6-7 cm. Kornoutky pečeme v hodně vyhřáté troubě a jakmile začnou zlátnout, ihned plech vyndáme a ještě teplé stáčíme do kornoutků (použila jsem zdobičku na krém). Stočené kornoutky necháme vychladnout. Rozehřejeme si čokoládu s kouskem 100% tuku a okraje kornoutku v ní namáčíme. Opět necháme zatuhnout. Pak už jen kornoutky plníme pomocí cukrářského sáčku zvoleným druhem máslové náplně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucík02 |13. února 2016
Měla jsem je jednou na vánoce a byli výborné musím určitě vyzkoušet :) Odpovědět
Monique |6. prosince 2013
vypadají krásně :-) Odpovědět
Georgina |20. listopadu 2013
1++++ Odpovědět
Polda |17. listopadu 2013
Ještě chci dodat, že do nich dáváme náplň karamelovou, jsou fakt výýýýýýýborné Odpovědět
Polda |17. listopadu 2013
Jsou výborné, dělá je naše babička a loni je poprvé dělala u dcera, byli hned pryč. Akorát nemůžu na ně sehnat ten jehlan Odpovědět
IVETULIATKO |7. listopadu 2013
hamky ,mnamky,to si dame ukladam Odpovědět
Januse |6. listopadu 2013
vyzkouším, foto krásné hned bych si dala Odpovědět
petrapo |22. řijna 2013
ukládám Odpovědět
martina.molerova |18. řijna 2013
hezké. Odpovědět
IVETULIATKO |3. řijna 2013
tosi dam nikomu nič nenechám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!