Staňte se našimi fanoušky na:

Medové preclíky

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme med, olej, citronovou šťávu, hnědý třtinový cukr (pokud jej nemáme po ruce, může být i bílý). Pak přidáme i další přísady, tedy vejce, trochu kůry z chemicky neošetřeného citronu, skořici, špetku soli, oloupaný nastrouhaný zázvor, trochu slunečnicových semínek, nasekaných vlašských ořechů a rozinek. Všechny ingredience promísíme, a když drží pohromadě, přeložíme je na vál. Rukama vše dobře zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme je do potravinové fólie a necháme alespoň do druhého dne v chladu, aby se rozleželo. Pak těsto nakrájíme na stejně velké kousky, mělo by jich být asi 16, a vyválíme z nich pramínky asi 25 cm dlouhé. Tvořit ale můžeme i preclíky menší. Z každého pramínku spleteme úhledný preclík. Preclíky rozložíme dál od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme je do trouby předehřáté asi na 180°C a zvolna upečeme hezky dozlatova. Upečené preclíky dáme do krabice a necháme je několik dní rozležet. Výborně se hodí jako pohoštění pro přátele, dobře se přikusují k vínu i k pivu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

geilens |3. března 2014
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!