Staňte se našimi fanoušky na:

Medové řezy II.

Autor receptu: Domka (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
136× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

CESTO: - 1kg hladkej múky T-650 - 300g medu (220 ml liateho medu) - 400g práškového cukru - 150g Palmarímu - 2,5 kávovej lyžičky sódy bikarbóny - 2 polievkové lyžice rumu - 2 polievkové lyžice škorice - 2 polievkové lyžice medovníkového korenia (Kotány) Preosiatu múku, koreniny a sódu bikarbónu premiešame vo veľkej nádobe. Na sporáku pri miernej teplote (nad parou v dvoch hrncoch) rozpustíme Palmarín, pridávame cukor a med. Miešame, kým sa suroviy nespoja. Zvlášť vyšľahame celé vajíčka, pridáme rum a spojíme s čiastočne vychladenou medovou masou. Vylievame do múky a vymiešame cesto. (Prácu si môžeme urýchliť šľahačom). Cesto bude čoraz redšie, až kým nebude ako na bryndzové halušky. Cesto zakryjeme mikroténovým sáčkom, necháme odležať na chladnejšom mieste (nemusí byť v chladničke). Čím dlhšie cesto stojí, tým je lepšie. Na jedny medové rezy potrebujeme 3 pláty po 200gramov. Zvyšné cesto sa odloží do chladničky (vydrží aj niekoľko mesiacov). POZN .: Pláty sa pečú na opačnej strane plechu, ktorú si predtým vymastíme a vysypeme múkou. Prvý plát sa pečie 10 minút, druhý a tretí plát po 8 minút PLNKA: - 25dkg masla -25dkg mletého cukru - 1/2 l mlieka -1+1/4 Zlatého klasu Maslo vymiešame s cukrom. Osobitne si uvaríme mlieko so Zlatým klasom. Túto pudingovú zmes necháme vychladnúť a potom do nej vmiešame maslovú zmes. VRSTVENIE: Na spodný plát natrieme plnku, prikryjeme druhým plátom, na ktorý natrieme vrstvu slivkového lekváru a na lekvár dme opäť plnku. Nakoniec to prikryjeme tretím plátom, dáme do chladničky a koláč zaťažíme do druhého dňa. Na druhý deň potrieme vrch koláča čokoládovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

aknalb |17. května 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
lucie.urbankova.5 |15. května 2013
krásné moc Odpovědět
suchohribek |8. května 2013
Indiánci +20 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 6.12.2012 Pracovní postup Pěnová náplň: Bílky s cukrem a vitacitem šleháme elektrickým šlehačem ve vodní lázni cca 20 minut. Musíme dávat pozor, aby teplota vodní lázně nebyla příliš vysoká a bílky se nám neuvařily. Vzniklou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na piškoty. Indiánky necháme hodinu odležet a pak namáčíme v roztopené čokoládě,necháme ztuhnout. Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 6.12.2012 Stěrky TESCOMA DELÍCIA 3ks Kuchyňské nářadí TESCOMA DELÍC… Forma s vlnitým okrajem TESCOM… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (59) +0 Sabuška Rozlivková Krása :) 6.5.2013 +0 Trisha povedené :-) 6.5.2013 +0 klokan81 Musím je také někdy vyzkoušet. 6.5.2013 +0 Hoban vyzkouším 6.5.2013 +0 adriana.kohutova neodpadává ten sníh do čokolády při namáčení? s tím mám dost špatné zkušenosti, ale jinak to vypadá dobře :-) 6.5.2013 +0 suchohribek Linecké ořechové kostky +116 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 7.12.2012 Pracovní postup Linecké těsto-zpracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinout zabalené ve folii 2 hodiny,mezi tím si připravíme druhé těsto: 250g másla,250 g moučkového cukru,150 g vlašských strouhaných ořechů, 2 lžíce rumu,citronová kůra,sníh ze 7 bílků-vše smícháme a dáme na linecké těsto,které jsme si vyváleli na plech-pečící papír. Pečeme při 150°C, asi 40 minut.Poleva: žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum-7 žloutků,300 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu. Polevu rozetřeme na upečené těsto.po zaschnutí ozdobíme mříž.Z rozpuštěné čokolády a ozdobíme vlašským ořechem Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 7.12.2012 Rady paní Vilemíny Děláme z podobného těsta jarní dort se žloutkovou polevou - pro mě tak chutnají Vánoce. Kostky působí moc hezky. Univerzální formička FUSION Odměrky hrníčkové TESCOMA PRES… Souprava 6ks kuchyňského nářad… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (112) +0 suchohribek Dala bych si. 6.5.2013 +0 Lenka Habová mnami 6.5.2013 +0 Hoban vyzkouším 6.5.2013 +0 Petra Pribylova krasne 6.5.2013 +0 jola vyzkouším 8.5.2013 +0 suchohribek Citrónové cukroví s krémem +47 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 6.12.2012 Pracovní postup Z uvedených ingrediencí si zpracujeme těsto. Margarín si nakrájíme na menší kousky, aby se nám lépe pracovalo a těsto pořádně prohněteme. Pokud se těsto lepí, přidáme ještě trochu mouky. Těsto necháme hodinku odležet v lednici. Poté si těsto vyválíme asi na 5 mm tenkou placku a vykrajujeme vykrajovátky. Pokud použijeme více vykrajovátek, myslíme na to, že budeme cukroví slepovat a potřebujeme tedy od každého tvaru sudý počet :) Vykrajované tvary dáme na pekáč vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, ale opravdu pečlivě kontrolujeme, protože linecké se snadno připálí. Teď si připravíme náplň, na kterou budeme potřebovat: 60 g cukr moučka 90 g máslo lžíce rumu 1 žloutek Máslo necháme dostatečně zteplat a uvedené ingredience společně vyšleháme do krému. Dále připravíme citrónovou polevu, na kterou budeme ještě potřebovat: 50 g cukr moučka 1 lžička šťávy z citrónu voda Do cukru přidáme šťávu z citronu a lžičku vody a třeme do hladka, dokud nám nevznikne konzistence, která se bude dát roztírat po cukroví. Případně přidáme cukr nebo vodu, abychom dosáhli požadované konzistence. Nyní si vezmeme upečené linecké cukroví, které slepujeme připraveným krémem. Každý kousek cukroví poté rozetřeme na povrchu citrónovou polevou a sypeme barevným zdobením. Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 6.12.2012 Šablony na zdobení TESCOMA DEL… Lopatky TESCOMA PRESTO, 3 ks Perníková velikonoční zahrádka… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (53) +1 Šárka Tušlová Vypadá to krásně :) 5.5.2013 +0 Monika Nebojsová vyzkouším 6.5.2013 +0 Aneta Vágaiová hezké 6.5.2013 +0 Hoban vyzkouším 6.5.2013 +0 Šárka Hortová vyskousim 7.5.2013 +0 suchohribek výborný recept 8.5.2013 Autorka receptu tamata Je autorkou 9 receptů Nesledovat autorku> 60 min Střední 228 Ingredience Cukr moučka 120 g Cukr vanilkový 1 balení Mouka hladká 320 g g Ostatní Margarín, 250 g Žloutek 2 ks vyzkouším 8.5.2013 Autorka receptu kacaba Je autorkou 1 receptů Nesledovat autorku60 min Střední 132 Ingredience Cukr moučka 100 g Mouka hladká 150 g Mouka polohrubá 150 g Tuk máslo-200 g Vejce 1 kus Linecké ořechové kostky +116 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 7.12.2012 Pracovní postup Linecké těsto-zpracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinout zabalené ve folii 2 hodiny,mezi tím si připravíme druhé těsto: 250g másla,250 g moučkového cukru,150 g vlašských strouhaných ořechů, 2 lžíce rumu,citronová kůra,sníh ze 7 bílků-vše smícháme a dáme na linecké těsto,které jsme si vyváleli na plech-pečící papír. Pečeme při 150°C, asi 40 minut.Poleva: žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum-7 žloutků,300 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu. Polevu rozetřeme na upečené těsto.po zaschnutí ozdobíme mříž.Z rozpuštěné čokolády a ozdobíme vlašským ořechem Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 7.12.2012 Rady paní Vilemíny Děláme z podobného těsta jarní dort se žloutkovou polevou - pro mě tak chutnají Vánoce. Kostky působí moc hezky. Univerzální formička FUSION Odměrky hrníčkové TESCOMA PRES… Souprava 6ks kuchyňského nářad… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (112) +0 suchohribek Dala bych si. 6.5.2013 +0 Lenka Habová mnami 6.5.2013 +0 Hoban vyzkouším 6.5.2013 +0 Petra Pribylova krasne 6.5.2013 +0 jola vyzkouším 8.5.2013 +0 suchohribek Citrónové cukroví s krémem +47 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 6.12.2012 Pracovní postup Z uvedených ingrediencí si zpracujeme těsto. Margarín si nakrájíme na menší kousky, aby se nám lépe pracovalo a těsto pořádně prohněteme. Pokud se těsto lepí, přidáme ještě trochu mouky. Těsto necháme hodinku odležet v lednici. Poté si těsto vyválíme asi na 5 mm tenkou placku a vykrajujeme vykrajovátky. Pokud použijeme více vykrajovátek, myslíme na to, že budeme cukroví slepovat a potřebujeme tedy od každého tvaru sudý počet :) Vykrajované tvary dáme na pekáč vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, ale opravdu pečlivě kontrolujeme, protože linecké se snadno připálí. Teď si připravíme náplň, na kterou budeme potřebovat: 60 g cukr moučka 90 g máslo lžíce rumu 1 žloutek Máslo necháme dostatečně zteplat a uvedené ingredience společně vyšleháme do krému. Dále připravíme citrónovou polevu, na kterou budeme ještě potřebovat: 50 g cukr moučka 1 lžička šťávy z citrónu voda Do cukru přidáme šťávu z citronu a lžičku vody a třeme do hladka, dokud nám nevznikne konzistence, která se bude dát roztírat po cukroví. Případně přidáme cukr nebo vodu, abychom dosáhli požadované konzistence. Nyní si vezmeme upečené linecké cukroví, které slepujeme připraveným krémem. Každý kousek cukroví poté rozetřeme na povrchu citrónovou polevou a sypeme barevným zdobením. Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 6.12.2012 Šablony na zdobení TESCOMA DEL… Lopatky TESCOMA PRESTO, 3 ks Perníková velikonoční zahrádka… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (53) +1 Šárka Tušlová Vypadá to krásně :) 5.5.2013 +0 Monika Nebojsová vyzkouším 6.5.2013 +0 Aneta Vágaiová hezké 6.5.2013 +0 Hoban vyzkouším 6.5.2013 +0 Šárka Hortová vyskousim 7.5.2013 +0 suchohribek výborný recept 8.5.2013 Autorka receptu tamata Je autorkou 9 receptů Nesledovat autorku> 60 min Střední 228 Ingredience Cukr moučka 120 g Cukr vanilkový 1 balení Mouka hladká 320 g g Ostatní Margarín, 250 g Žloutek 2 ks vyzkouším 8.5.2013 Autorka receptu kacaba Je autorkou 1 receptů Nesledovat autorku60 min Střední 132 Ingredience Cukr moučka 100 g Mouka hladká 150 g Mouka polohrubá 150 g Tuk máslo-200 g Vejce 1 kus vyzkouším 8.5.2013 Autorka receptu And018 Je autorkou 13 receptů Nesledovat autorku> 60 min Střední 94 Ingredience Bílek 6 kusů Cukr krupice 200 g Ostatní Vitacit balení Piškoty balení Přidat suroviny do nákupního seznamu Kuchyně česká Kategorie receptu Cukroví vypadá to výborně Odpovědět
Hoban |6. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Juana |5. května 2013
vyborne Odpovědět
oloušek |4. května 2013
vypadá to výborně Odpovědět
Sefa |4. května 2013
juuuu! vyzkoušíme :) Odpovědět
Gabrielle |4. května 2013
děkuji za recept Odpovědět
luciedostal |4. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!