Staňte se našimi fanoušky na:

Medailonky s houbami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ořech másla
  • malá červená paprika
  • zelená nasekaná petrželka
  • 300 g hřibů, klouzků nebo jiných hub
  • 400 g vepřové panenky nebo kýty
  • 2 - 3 lžíce oleje
  • 4 jarní cibulky

Pracovní postup:

Z vepřové panenky nebo kýty nakrájejte malé medailonky (2-3 kousky na osobu), maso naklepejte, osolte, opepřete a poprašte moukou z obou stran. V pánvi rozehřejte olej a maso na něm opečte, pak ho přendejte na zahřátou mísu a dejte na teplé místo. Do pánve přidejte ořech másla, dejte na něj nadrobno nakrájené mladé cibulky, lehce zpěňte, přidejte očištěné a nakrájené houby i drobně nakrájenou papriku, opečte a poduste doměkka. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte nasekanou zelenou petrželku. Houbami obložte maso. Příloha mnůže být rýže, brambory nebo jen pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |25. února 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!