Staňte se našimi fanoušky na:

Mikulovské kotletky

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bylinky (podle chuti, na ozdobu)
  • kůra z 1 citronu (nastrouhaná)
  • šťáva z 1 citronu
  • špetka pepře (drcený)
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 250 g hroznového vína
  • 4 vepřové kotlety (cca po 200 g)
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Pracovní postup:

Kotlety po obou stranách zlehka naklepeme a několikrát nařízneme na okrajích, aby se při pečení nezkroutily. Můžeme je také na několika místech mírně uvolnit od kosti, aby se lépe propekly. Kotlety posypeme grilovacím kořením a drceným pepřem. V pánvi je na oleji zprudka opečeme do měkka, z obou stran. Pak je vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve s vypečeným tukem nasypeme cukr, necháme ho rozpustit a připravíme světlý karamel. Potom ho zalijeme trochou vody, přidáme máslo a všechno krátce povaříme. Karamel ochutíme citronovou šťávou a najemno nastrouhanou kůrou, přidáme kuličky vína a prohřejeme. Pečené kotlety podáváme přelité karamelovou šťávou a ozdobené čerstvými bylinkami. Příloha - brambory na jakkoliv upravené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |21. února 2016
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!