Staňte se našimi fanoušky na:

Mleté řízky v ostré omáčce

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, necháme prosáknout, pak promneme. Přidáme mleté maso, vejce, mouku, pepř, rozetřený česnek, sůl a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme 8 malých tenkých řízků, potřeme je olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 3 minuty. Pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme řízky při vysokém záhřevu 2 minuty. Mezitím na oleji zpěníme cibule nakrájené na tenká kolečka, přidáme drobně nakrájenou kapii, usekané feferonky (chilli), kečup, pepř, sůl a krátce podusíme. Přidáme grilované řízky a prohřejeme je. Podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!