Staňte se našimi fanoušky na:

Mořský úhoř na pórku

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 4 osoby: Podkovy z mořského úhoře opláchneme, osušíme, nasolíme a opepříme. Dáme je do zapékací misky, potřeme rozpuštěným máslem, přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 20 minut. Pórek důkladně opereme, osušíme a rozkrájíme na 8 cm dlouhé kousky, které vaříme v osolené vodě si 8 minut. Vyjmeme je, necháme okapat a překrojíme podélně na čtvrtky. Na nahřáté talíře rozložíme pórky a na ně pečené rybí podkovy. Maso pokapeme citronovou šťávou a posypeme ořechy. Ozdobíme kostičkami oranžové papriky. Jako příloha se hodí zapečená bramborová kaše.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Uzzi1 |28. prosince 2012
tuhle dobrotu jsem ještě neochutnala Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!