Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové dortíčky "pod sklem"

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosejeme na vál, přidáme změklé máslo, moučkový cukr a žloutky, vypracujeme vláčné těsto a necháme ho v chladu hodinu odležet. Pak naplníme formičky, a pečeme asi 20 minut na 170°C - aby byly spíš světlejší (moje maminka tomu říká "upéct dobleda"). Ještě teplé vyklepeme z formiček. Jahody opláchneme, stopky odtrháme a necháme odkapat. Dortíčky potřeme džemem a poklademe jahodami (podle uvážení celými, půlenými nebo nakrájenými na plátky). Ve šťávě promícháme škrobovou moučku a pískový cukr, za stálého míchání zahříváme. Jakmile začíná poleva houstnout, ihned ji stáhneme z ohně, nalijeme na dortíčky s jahodami a necháme ztuhnout. Dortíčky můžeme ještě přizdobit šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!