Staňte se našimi fanoušky na:

Pestrý hruškový koláč

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z ingrediencí zpracujeme těsto a necháme ho hodinu zabalené ve fólii v chladu odpočinout. NÁPLŇ: 700 g hrušek 80 g cukru 3 lžíce citronové šťávy 100 ml vody špetka skořice 200 g ostružin 40 g cukrářských piškotů 1 žloutek Větší polovinu těsta vyválíme do koláčové formy, i s okraji. Ze zbylého těsta vyválíme vrchní kruh. Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké dílky. Společně s cukrem, citronovou šťávou, vodou a skořicí je dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme omyté ostružiny a nadrobené piškoty. Ovocnou směs dáme na těsto, zakryjeme vrchním plátem a buď propícháme nebo v prostředku vykrojíme malý kruh, aby měla kudy odcházet pára. Potřeme žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Persefona |27. dubna 2013
ukládám k vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!