Staňte se našimi fanoušky na:

Mramorovaná vejce

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vajce vložte do kastrolu s 500ml studené vody a čajovými sáčky a nastavte sporák na střední teplotu. Jakmile dojde k varu, povařte 1 minutu. Vejce opatrně vyjměte lžící a položte na utěrku. Jemně napraskněte skořápku a vraťte vejce do čaje. Vařte další 3 minuty. Vyjměte z vody a nechte trochu vychladnout. Opatrně sloupněte skořápku tak, aby blána zůstala neporušená – když se vám to nepovede, bude vzor bledší. Podávejte s opečeným chlebem, máslem, solí a dochuťte jemnými proužky citrusové kůry.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!