Staňte se našimi fanoušky na:

Mramorový tvarohový koláč

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo utřeme s cukrem do krému, pak přidáme vanilkovou dřeň, žloutky, citronovou šťávu i kůru, dobře promícháme. Nakonec do hmoty vmícháme tvaroh s krupicí a vanilkovým pudinkem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi. Z těsta odebereme 1/3 a vmícháme do ní tekutou čokoládu, kakao a instatní kávu. Z kakaového těsta odebereme 4 lžíce na pozdější použití, zbytkem naplníme tukem vymazanou rozevírací formu (∅ 26cm) a nahoru natřeme světlou část těsta. Odložené kakaové těsto dáme do sáčku, odstříhneme roh a těsto nastříkáme na koláč, pak vidličkou těsto "mramorujeme". Pečeme 35-40 minut na 220°C a pak teplotu snížíme na 180°C a dopékáme dalších 25-30 minut. Podle potřeby můžeme koláč přikrýt kouskem alobalu. Upečený vyndáme a necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimiB|6. března 2017
Přesně se povedl a moc všem chutnal! ☺ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!