Staňte se našimi fanoušky na:

Mramorový chlebíček se sladidlem

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Asi 15g sypkého sladidla necháme "zkaramelizovat" pak přilijeme mléko a krátce povaříme. Žloutek, 2 vejce, 10g sladidla a vanilkový cukr Natural ušleháme, přidáme ke karamelovému mléku a mícháme až vznikne hustý a hladký krém - NEVAŘÍME! a dáme do studené vodní lázně. Máslo a zbytek sladidla utřeme do pěny, jedno po druhém přidáme zbylá vejce. Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva a s karamelovým mlékem přidáme k vaječné směsi. Nakonec vmícháme okapané višně. Formu na biskupský chlebíček asi 30 cm dlouhou, vymažeme a vysypeme, naplníme těstem, povrch uhladíme a pečeme 60-70 minut na 170°C. Upečený korpus necháme 20 minut chladnout ve formě a pak vyndáme na mřížku. Zvlášť rozpustíme čokolády na polevy. Nejdřív potřeme chlebíček bílou čokoládou a na ni naneseme tmavé proužky - tahem uděláme mramorový vzor.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!