Staňte se našimi fanoušky na:

Mrkváč

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozinky přelijme rumem a necháme nabobtnat, očištěnou mrkev nastrouháme najemno. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně za stálého šlehání přilijeme olej. Vmícháme obě mouky prosáté se sodou, práškem do pečiva a skořicí. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta. Nakonec přidáme mrkev a rozinky. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný pekáček, povrch uhladíme a pečeme asi 45 minut na 160°C. Ze sýra, tvarohu, obou cukrů a citronové šťávy utřeme hladký krém. Vychladlý moučník potřeme polevou a necháme v chladu asi hodinu odležet. Pak ho rozkrájíme a kostky ozdobíme marcipánovými mrkvičkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |22. února 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!