Staňte se našimi fanoušky na:

Nakládané špekáčky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Svaříme ocet s 200 ml vody, cukrem novým kořením, černým pepřem, hořčičným semínkem a solí. Nálev necháme trochu zchladnout. Zelí vyklopíme do sítka a necháme okapat, cibule oloupeme a nakrájíme na tenká stejně velká kolečka. Špekáčky vodorovně nakrojíme a na řezné straně opepříme. Do každého dáme trochu cibule a 1 bobkový list. Sklenici ve vrstvách naplníme zelím promíchaným se zbytkem cibule a špekáčky. Zalijeme ještě teplým nálevem, ŠPEKÁČKY MUSÍ BÝT CELÉ PONOŘENÉ!! Utopence necháme v chladu proležet minimálně týden. K utopencům je vhodné pečivo, nejlépe chleba. DOPORUČENÍ: Máte-li možnost kupte si špekáčky na váhu ručně vázané od firmy Kratochvíl Smíchovské uzeniny nebo špekáčky Globus - ty jsou nejlépe hodnocené v D-Testu a jsou opravdu dobré.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |11. července 2015
tak tyto stojí za vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!