Staňte se našimi fanoušky na:

Nakládaný pikantní bůček

Autor receptu: Horalka (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
272× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1kg bůčku bez kosti vaříme se solí, 12 stroužky česneku, 5 bobkovými listy a 5 celými pepři. Připravíme si kašičku z 15 stroužků česneku utřených se solí, pepř, kari, sladká paprika, grilovací koření, špetka chilli a worcester - možno dle chuti doladit. Touto směsí potřeme horký uvařený bůček, zabalíme do alobalu a dáme na 6-7 dnů do lednice uležet. Pak krájíme plátky, je to výborné, pikantní, vyzkoušejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

freya |10. ledna 2013
To musím ukázat tátovi. Odpovědět
planeta |5. ledna 2013
děláme podobně, ale bůček nevaříme , ale pečeme Odpovědět
evahu |4. ledna 2013
výborné Odpovědět
Uzzi1 |31. prosince 2012
dělávám a je skvělý Odpovědět
david.kruml.1 |28. prosince 2012
super dělávám ale bez kari to nemusím Odpovědět
sojka30 |22. prosince 2012
to bych dal Odpovědět
Božena Procházková|29. prosince 2017
Ja pripravujem bôčik nasledovným spôsobom: bôčik naložím na 3-4 dni do nálevu, ktorý pripravím následne: Do hrnca-nádoby dám studenú vodu, od oka nasypem soľ, korenie, veľa pretlačaného cesnaku. Bôčik tam ponorím tak, aby bol namočený v náleve, zakryjem, a dám do chladničky. Po 3-4 dňoch vyberiem z nálevu, a dám na pekáč, zakryjem alobalom a pečiem. Pred dopečením alobal zoberiem, nožom narežem kožu na plátky a dopečiem tak, aby mäsko chytilo kôrku. Mäsko je výborné, mäkké, vonia po cesnaku. Tak isto pripravujem aj br. koleno, ktoré ale narežem, aby nálev prenikol dovnútra. Odpovědět
Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
kudrnáčmilan|30. listopadu 2015
Waauuu Odpovědět
kuchtík breptík|30. řijna 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!