Staňte se našimi fanoušky na:

Nápoje pro zimní dny

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Pravý nefalšovaný grog 150ml vody, hřebíček od Samuela, citronová kůra, celá skořice od Samuela, 2cl cukrového sirupu, 6cl rumu Marshall Vodu svaříme s kořením, smícháme se sirupem a přes sítko vlijeme do nahřátých sklenek. Dolijeme rumem a ihned podáváme.
  2. Námořnický grog Tento oblíbený nápoj připravíme smícháním rumu, citronové šťávy, hnědého cukru nebo medu, rozinek a skořice s horkou vodou. Grog servírujeme v silnostěnných sklenicích na nožce nebo ve skleněných hrníčcích. Můžete jej ozdobit nejen citronem, ale i plátkem pomeranče a skořicí.
  3. Ananasový grog 0,25l vody, 5cl rumu Marshall, 150g cukru, lžička vanilkového cukru ASO, kolečko ananasu Nejprve svaříme vodu s rumem a cukrem (obyčejným i vanilkovým). Poté vše přelijeme do sklenice přes kolečko ananasu a okamžitě servírujeme.
  4. Novoroční punč 750ml slabého čaje Assam, 200g cukru, 3 pomeranče, 1 citron, 2 hřebíčky od Samuela, celá skořice od Samuela, 500ml červeného vína Frankovka modrá, 2dl rumu Marshall Připravíme si čaj, který nalijeme do velkého hrnce. Přidáme nastrouhanou kůru ze dvou pomerančů a z půlky citronu, skořici, hřebíček a to vše vaříme asi pět minut. Poté přelijeme sítkem do jiné nádoby, přidáme víno a opět zahřejeme k varu. Nakonec vše odstavíme, přidáme šťávu z pomerančů, citronu, rum a zamícháme. Podáváme ve vyhřátých sklenicích.
  5. Medový svařák 200 ml vody, 2 pomeranče, 4 hřebíčky od Samuela, 4 kuličky nového koření od Samuela, celá skořice od Samuela, 700 ml červeného vína Frankovka modrá, 8 lžic medu Vodu, veškeré koření a pomeranč pokrájený na plátky necháme na mírném ohni přejít varem. Poté sundáme z plotýnky a přidáme med. Vše necháme 30 minut uležet a pak přilijeme víno. Nápoj zahříváme a těsně před varem sundáme z plotny. Přecedíme, ihned podáváme, ozdobit můžeme plátkem čerstvého pomeranče.
  6. Vánoční hruškový punč nealko 100g hrušek, tyčinka skořice, 2 hřebíčky, trochu vody, 100 ml vanilkového mléka Hrušky nakrájíme na kostky, přidáme všechny suroviny kromě vanilkového mléka. Vše podusíme asi 5 minut, až do změknutí hrušek. Povařené hrušky rozmixujeme na pyré, které zalijeme vanilkovým mlékem
  7. Vánoční hruškový punč alko 100 ml hruškového moštu a 50 ml rumu Hrušky nakrájíme na kostky, přidáme všechny suroviny kromě hruškového moštu a rumu. Vše podusíme asi 5 minut, až do změknutí hrušek. Povařené hrušky rozmixujeme na pyré, které zalijeme ohřátým hruškovým moštem s rumem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!