Staňte se našimi fanoušky na:

Narozeninový marcipánový lehký dort

Autor receptu: AdyDari (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lehký piškotový korpus: Šleháme šlehačem vejce s cukrem, dokud není hmota hustší. Pak do ní ručně vmícháme cukr krystal a olej. Pečeme při 180°C zhruba 45 min. Šlehačková náplň: Ušleháme šlehačku se ztužovačem šlehačky a cukrem moučkou dokud není dostatečně tuhá. Po upečení a vychladnutí korpusu ho rozpůlíme, na spodní díl položíme mandarinky, na ně dáme dostatečně silnou vrstvu náplně a přiložíme druhou polovinu korpusu. Dort pomažeme celý šlehačkou - ozdobit můžeme ovocem, šlehačkou(např. s přidáním kakaa), nebo marcipánem(další můj recept). Přeji dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

AdyDari |30. května 2013
Barficka: nám takto chutná :) a dokonce ještě víc, když se rozpouští (ale většinou je snědený tak rychle, že to ani nestihne :D) a je výborný, bez mantinelů atd.... ;) my zase nemáme rádi těžké krémy a z tohoto dortu jsou vždy všichni unešení :) Odpovědět
MarkyzaM |30. května 2013
vypadá hezkyy :) Odpovědět
Barficka |30. května 2013
vypadá krásně, jen bych upozornila na to, že pod marcipán nesmí přijít ta šlehačka a pokud je potahovaný dort plněn uvnitř šlehačkovým krémem, je třeba si udělat mantinely, aby se ta šlehačka nedostala do styku s potahovací hmotou. Ta by se totiž začala rozpouštět. Já pod marcipán volím raději klasické máslové krémy odlehčené pudingem :o). Odpovědět
eviti |30. května 2013
určitě dobrý Odpovědět
aB |30. května 2013
hezký Odpovědět
betka |30. května 2013
krásný Odpovědět
Arabela |28. května 2013
Je to opravdu mňamka, marcipán miluji. - perfektní recept, uložím a vyzkouším, díky. :-) Odpovědět
Aggie|28. května 2013
super :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!