Staňte se našimi fanoušky na:

Nekynutý mazanec

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předehřejte troubu na 170 °C. Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte. Pak k pěně postupně zašlehejte obě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum. Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle a dodělejte těsto na moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké. Do hotového pak ještě zapracujte rozinky, vytvarujte ho do koule, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem a jemně na něj seshora přitlačte. Nožem na povrchu naznačte kříž, mazanec potřete vajíčkem a dejte ho péct. Po půlhodině ho ještě můžete povytáhnout z trouby a potřít mlékem. Dozlatova upečený mazanec nechte vystydnout a nakonec ho bohatě pocukrujte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

suchohribek |9. května 2013
vypadá naprosto luxusně :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!