Staňte se našimi fanoušky na:

Ovečky s bílým kožíškem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, cukry, přidáme citronovou kůru, sůl, žloutky, rum a rozpuštěnou Heru a sádlo. Na závěr přilijeme i vzešlý kvásek s mlékem. Těsto zpracujeme elektrickým hnětačem a necháme je kynout v teple asi 2 hodiny. Nakynuté těsto vyklopíme a vyválíme plát silný cca 2 cm. Vykrajujeme malá kolečka, která skládáme do tvaru ovečky na papírem vyložený plech. Kolečka na hlavu a nohy skrojíme. Pak je potřeme našlehaným vejcem a necháme ca 15 minut znovu nakynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout. Hlavu a nohy zdobíme rozpuštěnou čokoládou, smíchanou s Herou a mlékem. Oči a nos doděláme cukrovými kuličkami. Bílky se špetkou soli vyšlehaáme do hustého sněhu. Přidáme moučkový cukr a dále šleháme na vysoké obrátky, dokud hmota nezačne opravu houstnoust. Na závěr vmícháme špetku kyseliny k dochucení. Sněhovou pěnu přendáme do zdobítka a tělo ovečky dokončíme kožíškem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!