Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 11 - Zeleninová polévka a guláš v chlebu

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZELENINOVÁ POLÉVKA S BYLINKAMI 1 cibule, 2 mrkve, 2 brambory, 4 lžíce olivového oleje, 1 červená řepa, 1 snítka rozmarýnu, 1 snítka oregana, asi 1,2 l zeleninového vývaru, 1 malá cuketa, 250 g rajčat, 4 výhonky chřestu, 1 menší pórek, 100 g fazolek, sůl, mletý pepř Cibuli, mrkev a brambory oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na větší kousky. V hrnci rozpálíme olej a zeleninu na něm orestujeme. Přidáme oloupanou a nakrájenou červenou řepu a nadrobno nasekaný rozmarýn s oregánem, promícháme a zalijeme vývarem. Hned přiklopíme a zeleninu necháme vařit, dokud není poloměkká. Chřest oloupeme. Cuketu, chřest a pórek nakrájíme na kousky, rajčátka a fazolky překrojíme napůl. Zeleninu přidáme do základu na polévku a dovaříme doměkka. Hotovou polévku osolíme a opepříme. HOVĚZÍ GULÁŠ V CHLEBU 4 cibule, 600 g hovězí kližky, 4 lžíce sádla, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce ml.slad.papriky, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, asi krajíc staršího chleba na zahuštění, 1 lžička sušené majoránky, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 6 menších žampionů, 2 lžíce oleje, 4 malé bochníčky chleba, čerstvá majoránka a nasekaná jarní cibulka na ozdobu Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky. V kastrole na rozehřátém sádle opečeme dozlatova cibuli, přidáme maso a osmahneme ho. Přidáme k němu protlak a mletou paprikou a lehce zarestujeme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pod pokličkou necháme zvolna dusit. Když je maso měkké, zahustíme guláš rozdrceným chlebem a dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem. Ještě chvilku povaříme, papriku i žampiony nakrájíme nadrobno a opečeme na rozehřátém oleji, pak přimícháme do guláše. Bochníčky chleba svrchu vodorovně seřízneme. Střídku vydlabeme lžící, chleby naplníme gulášem, porce ozdobíme čerstvou majoránkou a jarní cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!