Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 59 - Zelňačka a Plněný vepřový bůček

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZELŇAČKA 3/4l vody, 150g kyselého zelí, 2 brambory, 1/4l smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, ocet, sůl, kmín, 20g másla Kyselé zelí propláchneme studenou vodou, drobně nakrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přidáme kostky brambor a vaříme asi 20 minut. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, krátce povaříme, všleháme žloutek a jáslo. Podle chuti přikyselíme octem. PLNĚNÝ VEPŘOVÝ BŮČEK 1kg libového vepřového bůčku, 6 rohlíků, 3 bílky, 3 žloutky, 100g anglické slaniny, 100g paštiky, 50g klobásy, 2 malé cibule, 80g másla, 1dl mléka, muškátový oříšek, sůl, petrželka, strouhanka Vepřový bůček řádně opereme, osušíme a pak v něm uděláme kapsu. Rohlíky rozkrájíme na kostičky, v malém kastrolku rozpustíme pokrájenou slaninu a hned ji i se škvarečky nalijeme na rozkrájené rohlíky. Pak k nim přidáme žloutky, nakrájenou paštiku, ustrouhanou klobásu, drobně usekanou cibuli, sekanou pažitku nebo petrželku, muškátový oříšek, mléko, tuk, sůl a rukama propracujeme. Nakonec do nádivky zamícháme tuhý sníh z bílků. Jestli je nádivka řídká, přidáme do ní trochu strouhanky a podle chuti dokořeníme. Kapsu masa naplníme nádivkou, otvor zašijeme a bůček položíme do vymaštěného pekáče. Podlijeme vodou, přidáme 1 celou menší cibuli a pečeme asi 1/2 hodiny. Pak obrátíme a za občasného podlévání pečeme dočervena. Upečený bůček vyndáme, karamel ze stěn pekáče seškrábneme do šťávy, přidáme lžící hladké mouky, necháme osmahnout, zalijeme vývarem a necháme chvíli povařit, až se tuk odděluje od šťávy. Vhodná příloha jsou brambory nebo bramborový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!