Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 76 - Kaldoun a Králičí karbanátky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KALDOUN 300g drůbků (srdíčka, žaludky), 4 křídla a krky, , 2 bobkové listy, 5 zrnek nového koření, 3 zrnka černého pepře, 1 menší cibule, 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 2 naťové cibulky, sůl, 2 lžíce oleje, 30g polévkových nudliček Očištěná srdíčka, žaludky, křídla a krky dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme koření a na mírném plameni vaříme asi hodinu. Přidáme oloupanou cibuli s kořenovou zeleninou a vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak vývar přecedíme do jiného hrnce a osolíme. Maso obereme, ze srdíček odstraníme osrdí a s vařenou zeleninou nakrájíme na malé kousky. Naťové cibulky nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. V jiném hrnci uvaříme nudličky a scedíme je. Do vývaru dáme drůbky, zeleninu a podle chuti přisolíme. KRÁLIČÍ KARBANÁTKY SE ŠUNKOU Králičí předek, 200g drůbeží šunky, 100g pečeného vepřového masa, 50g špek, 2 žemle, 1-2 vejce, trochu vývaru, muškátový oříšek, 50g oleje, hl. mouka, 1dl smetany, 30g másla, pepř, sůl Maso uvaříme v osolené vodě doměkka a obereme od kostí. Pak je i se zbytky vepřové pečeně a šunkou umeleme. Špek nakrájíme na kostičky, osmažíme a ve vývaru namočené a vymačkané žemle přidáme k masu. Okořeníme, osolíme, přidáme vejce a promícháme. Zvlhčenou rukou děláme karbanátky a smažíme je na oleji po obou stranách, pak je vyndáme a necháme v teple. Šťávu od opékání zaprášíme moukou, zasmahneme, zředíme smetanou a zjemníme máslem. Omáčku dáme zvlášť do omáčníku a kdo bude chtít, karbanátky si přelije. Příloha - bramborová kaše nebo brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!