Staňte se našimi fanoušky na:

Obrácené jahody se šlehačkou - smetanové želé s jahodovou šlehačkou

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. 2) 200 g šlehačky a všechno mléko přivedeme k varu. Přidáme špetku soli, větvičky máty, podélně rozkrojenou vanilku a vaříme 15 minut. 3) Vyjmeme mátu a vanilku. 4) Přidáme med, 3 vymačkané plátky želatiny a mícháme do rozpuštění. 5) Necháme zchladnout a rozdělíme do formiček (např. na muffiny). 6) Jahody očistíme, nakrájíme nahrubo, zasypeme cukrem a necháme hodinu odležet. 7) Poté rozmixujeme, propasírujeme a nahřejeme na 30 °C. 8) Zbylé tři plátky želatiny rozpustíme v zahřáté šlehačce (100 ml) a postupně vmícháme jahody. 9) Dáme do šlehačkové lahve, uzavřeme, vpustíme 2 bombičky s N2O a necháme 2 hodiny v lednici. 10) Ztuhlé želé podáváme s jahodovou šlehačkou a ozdobené jahodami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
asona |8. července 2015
super Odpovědět
sonizna |15. června 2015
++++ Odpovědět
objev |12. června 2015
Místo medu můžeme použít i sirup z aloe vera ve stejném množství. Odpovědět
objev |12. června 2015
Šlehačkové bomby je možné sehnat snad v každém obchodě s kuchyňským zbožím. Šlehačka je pak nadýchaná a déle vydrží. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!