Staňte se našimi fanoušky na:

Omáčka španělská

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozpočet je asi na 1 l omáčky. Na pánvi rozpustíme máslo a vložíme do něho zeleninu nakrájenou na kostky a koření. Dusíme, až se zelenina zbarví, a pak přidáme mouku a znovu dusíme, až mouka zezlátne. Postupně přidáme bílé víno a hovězí vývar, uvedeme do varu, přidáme houby, šunku a protlak a vaříme asi 1 hod. Tvořící se pěnu pečlivě sbíráme. Omáčku přecedíme sítem do jiné nádoby, dáme na plotnu a vaříme tak dlouho, až se vyvaří na množství asi 1 litr. Pak sejmeme z plotny a přidáme madeirské víno. V chladu můžeme tuto omáčku uschovat několik dnů a používat ji podle potřeby 'k různým pokrmům.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

freya |16. května 2013
vyzkouším Odpovědět
kote19 |3. března 2013
skusím :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!