Staňte se našimi fanoušky na:

Omeleta s ovocem

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ovoce (jahody, hrozny modré i bílé, třešně apod.) opláchneme a necháme okapat, velké kusy rozpůlíme. V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme vejce a špetku soli. Postupně přiléváme mléko a mícháme, až vznikne hladké a řídké těsto, nakonec přidáme griotku. Těsto rozdělíme na 4 díly, ovoce na 6 dílů. Na pánev vytřenou máslem dáme nejprve 1 díl ovoce, pak na ně nalijeme 1 díl těsta a po obou stranách smažíme postupně 4 omelety dozlatova. Na talíři je posypeme cukrem a ozdobíme zbytkem ovoce, které jsme si odložili. Omelety můžeme ještě ozdobit šlehačkou nebo pudinkem či zmrzlinou, podáváme je vlažné.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |7. srpna 2014
like Odpovědět
Marta Doubravová|17. ledna 2018
Omeleta? Vejce, mléko, mouka - to je prosím pěkně PALAČINKA. Omeleta se dělá pouze z vajec. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!