Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechový dort s čokoládou 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Náplň, kém a zdobení: 4 hrušky, 1/2 citronu, 1 l višňového nektaru, 2 lžíce rozpustného svařeného vína, 65 g cukru, po 60 g mléčné a hořké čokolády, 150 g mascarpone, 300 ml smetany, 2 balení vanilkového cukru, 1 lžička moučkového cukru Troubu předehřejeme na 175°C (horkovzdušnou na 160°C). Čokoládu nastrouháme. Z másla cukru, vanilkového cukru a soli utřeme krém. Žloutky vmícháme do krému. Smícháme ořechy, čokoládu, kypřící prášek a se smetanou zapracujeme do vaječného krému. Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Vymaštěnou formu (průměr 26 cm) naplníme těstem a pečeme 45 minut. Po vychladnutí uvolníme z formy. Hrušky oloupeme, z půlky citronu vymačkáme šťávu. Zahřejeme višňový nektar s citronovou šťávou i kůrou, rozpustným svařeným vínem a 50 g cukru. Přidáme hrušky a asi 30 minut vaříme. Vyjmeme citronovou kůru a hrušky necháme v nektaru vychladnout. Obě čokolády zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni. Jakmile trochu vychladnou, ještě jednou je ohřejeme. Na pečicí papír natřeme dvě tenké vrstvy a necháme v chladu ztuhnout. Ze ztuhlé čokolády vypichujeme ozdoby, které dále chladíme. Na dortový korpus postavíme prstenec. Povrch dortu poklademe hruškami. Mascarpone, případně tučný tvaroh ušleháme se zbylým cukrem do pěny. Smetanu za stálého přisypávání vanilkového cukru ušleháme dopevna a smícháme s mascarpone. Krém rozetřeme na hrušky a dort hodinu chladíme. Povrch ozdobíme a figurky pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!