Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechový likér

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Veganské
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • kůra pomeranč
  • 600 g cukr krupice
  • 300 plus 500 ml voda
  • jemný konzumní líh, 1 l
  • 1 ks skořice
  • 10 kusů hřebíček
  • 25 kusů vlašské ořechy

Pracovní postup:

Ještě nezralé a zelené ořechy omyjeme pod tekoucí vodou a rozkrájíme na čtvrtky. Potom je vložíme do velké zavařovací sklenice, přidáme proužky kůry z pomeranče, 10 hřebíčků, celou skořici, převařenou a vychlazenou vodu to vše zalijeme litrem konzumního jemného lihu a sklenici uzavřeme celofánem. Dáme ji na slunné a teplé místo asi na 3 týdny vyluhovat. Výluh přecedíme a ve sklenici smícháme s vychlazeným cukerným roztokem,předem připraveným svařením 600g cukru a půl litru vody. Likér rozmícháme a přelijeme do menších lahví. Může se konzumovat ihned. Jeho kvalita je znatelnější po uležení aspoň po dobu jednoho měsíce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

VELKAKOKI |29. září 2013
Vyzkouším, ale než uložím, prosím, opravte překlepy. Odpovědět
milmach |27. června 2013
chutné Odpovědět
svatava.adamova |26. června 2013
Hmmm a jak se dělají kandované ořechy? Máte je u vás v receptech? Odpovědět
Arabela |26. června 2013
Zatím jsem dělala jen ořchy kandované. Uložím a vyzkouším, díky. :-))) Odpovědět
wieruska |26. června 2013
dobré Odpovědět
Lenny |26. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!