Staňte se našimi fanoušky na:

Ostružinový dort

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky vyšlehejte s polovinou cukru na sníh. Změklé máslo utřete se zbylým cukrem do pěny. Postupně do ní vmíchejte žloutky a po částech sníh z bílků. Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Těsto si nalijte do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Pečte při 180°C asi 45 minut. Nechte vychladnout a vyklopte. Želatinu rozmíchejte v 1/2 hrnku studené vody a nechte nabobtnat. Ostružinový džem zahřejte k bodu varu a rozmíchejte v něm nabobtnalou želatinu. Vmíchejte jogurt, moučkový cukr, griotku a polovinu nakrájených ostružin. Vychladlý korpus vyjměte z formy, vodorovně prokrojte a slepte rybízovým džemem. Vraťte ho do formy a zalijte jogurtovým krémem. Nechte alespoň 2 hodiny v chladu ztuhnout. Smetanu vyšlehejte na pevnou šlehačku a celý povrch dortu jí potřete. Ozdobte ho zbylou šlehačkou i celými ostružinami a nakonec posypejte najemno nasekanými pistáciovými oříšky. Nakrájejte na řezy a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

-Suiteki |14. června 2013
Ten musí chutnat báječně :) Odpovědět
Pavluška |14. června 2013
Ten se Vám teda povedl, dělám podobně jenže z tvarohu místo jogurtu a ovoce dle sezóny. Odpovědět
stanicka007 |14. června 2013
chybí jen kávička Odpovědět
-1 |14. června 2013
dala bych si klínek Odpovědět
ekoeva|15. června 2013
děkuji za recept Odpovědět
dusan.berousek|14. června 2013
Hmmm zajímavý recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!