Staňte se našimi fanoušky na:

Ostružinový pie

Autor receptu: junkie09 (39 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • (na náplň) plátky želatiny, 6 želatina
  • (na těsto), 2 lžičky kypřící prášek
  • (na těsto), 180 g cukr moučka
  • (na těsto), 100 g mouka hladká
  • (na těsto), 100 g mouka polohrubá
  • (na náplň) (20procent tuku), 750 g tvaroh
  • (na náplň), 500 g ostružiny
  • (na náplň), 2 kusy citronová kůra
  • (na náplň), 2 kusy citronová šťáva
  • (na těsto 2 balení) (na náplň taky 2 balení), 4 balení cukr vanilkový
  • dortová poleva, 1 balení
  • (na náplň), 400 ml smetana
  • třešňová šťáva, 250 ml
  • (na náplň), 5 lžic med
  • pomerančový (na těsto), 5 lžic likér
  • (na těsto), 5 kusů vejce

Pracovní postup:

Těsto: Hlubší plech vyložte papírem na pečení. Troubu předehřejte na 190 stupňů. Vejce, pomerančový likér, cukr a vanilkový cukr ušlehejte do husté pěny (nejlépe elektrický šlehačem). Oba druhy mouky smíchejte s kypřícím práškem a zapracujte do vaječné pěny. Těsto rozetřete na plech a pečte 15 - 20 minut. Po upečení koláč vyklopte na kuchyňský vál, stáhněte z něj pečící papír a nechte vychladnout, pak piškot vraťte zpět na plech. Náplň: Dejte nabobtnat želatinu. Omyté ostružiny nechte okapat. Tvaroh smíchejte s medem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Želatinu rozpusťte a tenkým pramínekm vmíchejte do tvarohového krému. Smetanu ušlehejte dopevna a vmíchejte do krému, jakmile krém začne želírovat. Piškot potřete krémem, na povrch rozložte ostružiny a připravte polevu. Poleva: Prášek na polevu smíchejte s pěti lžícemi třešňové šťávy. Zbylou šťávu dejte do hrnce a svařte. Vlijte rozpuštěný prášek na polevu, za stálého míchání uveďte do varu a stáhněte ze sporáku. Polevou po lžících zalijte ostružiny. Koláč uložte na dvě hodiny do chladu, můžete jej ozdobit lístečky máty a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |29. června 2013
dobré Odpovědět
pavlinf |28. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!