Staňte se našimi fanoušky na:

Ajvar

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Používám hrnek(250ml).Zeleninu nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru a umixujeme.Přidáme všechny ostatní ingredience a dáme na sporák.Dusíme 4 hodiny,musí se vypařit voda.Směs by měla být hustší.Naplníme sklenice vyhřáté a zavíčkujeme.Sterilujeme při 80°C 15 minut.Používám na topinky,ke grilovaným klobáskám a párkům,jako příloha k masu nebo možné na hamburgry,sendviče.Dokonce jsem se dozvěděla,že se mu přezdívá"srbský kaviár",který se dá použít i do zeleninových polévek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janatka |23. září 2015
salamek:je tam cuketa+ rajče a opravdu se to dusí 4hodiny pomalu,voda se musí vydusit Odpovědět
Hanina |16. května 2014
zajímavé, ukládám, 1* Odpovědět
kockaviky |8. listopadu 2013
dobré,ukládám Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
jitulka |11. řijna 2013
zkusím Odpovědět
laetti |11. řijna 2013
vypadá to dobře, vyzkouším :-) Odpovědět
Bohu |10. řijna 2013
1*** Odpovědět
evahu |7. řijna 2013
super Odpovědět
david.kruml.1 |6. řijna 2013
moc dobré, dlouho se chystám ho udělat, tak snad to letos vyjde. Odpovědět
Hanina |4. řijna 2013
bude se hodit Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!