Staňte se našimi fanoušky na:

Alkoholisované banány v boku neb slanině balené

Autor receptu: david.cz (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Banány oloupu, a pokrájím, co banán to šest kousků. Vymačkám citron a promíchám s decinkou rumu a několika špetkami chilli. Do takto připravené marinády vložím ovoce a nechám natáhnout minimálně na 2 hodiny. Mezitím se velmi zvolna věnuji rumu a četbě filosofické literatury (Kant, Marx, Tomáš Akvinský). V momentě, kdy zjistím, že mi rum chutná více než zmínění klasici, přejdu k dalšímu kroku přípravy. Plech vyložím pečícím papírem nebo alobalem, který ovšem poolejuji. Plátky bůčku potřu ostrým kečupem a obalím v nich kousky banánu. (Do kečupu možno přidat i lžičku medu promísit a potřít). Ovoce uložím na plech a peču ve vyhřáté troubě na cca 230° stupňů Celsiových zhruba 15 minut, než bůček začne být příjemně křupavoučký. Přeložím na tác, posypu nasekanou petrželkou a ještě lehce popráším chilli.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vendula |3. července 2013
zkusim Odpovědět
Lucie10 |3. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!