Staňte se našimi fanoušky na:

Americký řízek

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Množství ingrediencí odhadneme podle počtu strávníků. Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané se slupkou řádně vydrhnutou) a promícháme s trochou oleje. Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací míse kolem masa „věneček“. Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky. Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a pak teprve pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo zeleninovými saláty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sůl nad zlato |23. řijna 2014
supr Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Monique |10. prosince 2013
ukládám si :-) Odpovědět
planeta |21. srpna 2013
super, vyzkouším, díky za tip, 1++ Odpovědět
Lucie10 |3. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |3. května 2013
ukládám také Odpovědět
Hanka007 |30. dubna 2013
ukládám Odpovědět
Lanka|29. řijna 2013
Zajímavé-také vyzkouším! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!