Staňte se našimi fanoušky na:

Andělský marcipánový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO 150g másla, 2 lžičky pomerančové aroma, 180g jemného cukru, špetka soli, 2 lžičky skořicové aroma, 1/2 lžičky zázvorového prášku, 6 žloutků, 6 bílků, 100g nastrouhané vanilkové čokolády, 1 lžíce kakaa, 100g mletých sladkých mandlí, 175g mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva NA NASÁKNUTÍ 1 šálek kávy, 2 lžičky rumové aroma, skořicové aroma, kardamom, nové koření, zázvorový prášek, mletý hřebíček DÁL POTŘEBUJEME 200g smetany, 1 vanilkový cukr, 150g polohořké čokoládové polevy, 2 lžičky rumové aroma, 400g jemného surového marcipánu, 400g moučkového cukru, potravinářské barvy Tuk pokojové teploty utřeme s kořením, 150g cukru a žloutky do pěny. Postupně přidáváme nastrouhanou čokoládu, kakao a mandle. Z bílků ušleháme tuhý sníh a při dalším míchání přidáme cukr. Sníh přidáme ke krému. Mouku promícháme s prdopeč, přisijeme a promícháme. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy (pr. 26 cm), pečeme asi 55 minut na 175°C (plyn st. 2). Dort necháme vychladnout na mřížce a pak ho rozkrojíme na 3 části. Promícháme přísady na nasáknutí a korpusy pokapeme. Na čokoládovou náplň ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem. Polevu rozpustíme při mírné teplotě za stálého míchání, přidáme, nakonec vmícháme rumové aroma. Korpusy potřeme krémem a zase složíme. Marcipán prohněteme se 150g moučkového cukru, vyválíme na 2/3 velikosti dortu a přitlačíme na povrch. Zbylý marcipán, tedy i zbytky vzniklé při vykrajování "desky" znovu prohněteme, rozpůlíme a část obarvíme růžovou, zbytek žlutou barvou. Ze zbytku moučkového cukru a trochy vody umícháme hustou polevu, obarvíme jemně růžovou nebo žlutou barvou, pak dort potřeme. Z růžového marcipánu vyřízneme šaty a paži anděla, ze žlutého vytvarujeme nohu, obličej, vlasy a křídla i různě velké hvězdičky. Všechno opatrně přitlačíme na ne úplně ztuhlou polevu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!