Staňte se našimi fanoušky na:

Asijský zeleninový vývar

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zázvor oškrábeme kávovou lžičkou, citronovou trávu lehce rozmáčkneme plochou stranou nože, pórek podélně nakrojíme a pečlivě opláchneme pod studenou vodou, mrkev oškrábeme a narkájíme na kusy asi 2 cm velké. Do hrnce dáme 2,5 l vody, vložíme překrájený řapíkatý celer, česnek, nakrájený zázvor, koření a jednu překrojenou a jadérek zbavenou chilli papričku. Polévku pozvolna vaříme 1 hodinu. Vývar dochutíme solí, scedíme přes jemný cedník a ihned odáváme s rýžovými nudlemi, které jsme připravili podle návodu na obalu. Polévku nakonec ozdobíme nasekanou chilli papričkou, cibulkou, petrželkou a lístky koriandru. Ostrou asijskou polévku můžeme doplnit i smaženými kuličkami s nivou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!