Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka, beránek a bylinkový čaj

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BÁBOVKA A BERÁNEK 3 vejce, 30dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2dl oleje, 1/2dl rumu, 30dkg hladké mouky, hrst strouhaných ořechů nebo mletého máku (případně 2 lžíce kakaa) Do větší mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a na sucho důkladně promícháme. Do půllitru rozklepneme celá vejce, rozšleháme a přidáme olej a rum. Směs důkladně vidličkou rozšleháme a za stálého míchání pomalu lijeme do suché směsi, promícháme. Musí to být řídké těsto, pokud bude tužší přidáme ještě olej nebo trochu vody a opět důkladně promícháme. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy beránka. Do druhé poloviny zamícháme strouhané ořechy (mák nebo kakao) a nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. POZOR, formy neplníme až po okraj, těsto pečením nabude. Pečeme asi 15 minut na 200°C, pak snížíme na 170°C a ještě 15 minut dopékáme až povrch zčervená. Po vychladnutí vyklopíme z forem a pocukrujeme. BYLINKOVÝ ČAJ 4 lžičky sušeného květu černého bezu, 2 lžíce usušených jablečných slupek, med Do čajové konvice dáme květ bezu, přidáme jablečné slupky a zalijeme 1 l vroucí vody. Přikryjeme a necháme asi 7 minut vylouhovat. Hotový čaj scedíme přes sítko do šálků. Ovocný čaj většinou nesladíme, aby byla zachována přirozená chuť. Kdo chce, může si do čaje přidat třeba med.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!