Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka jemná

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kastrolu dáme 280 g jemně rozmíchaného cukru, 16 žloutků a třeme zvolna dlouho dohladka. Potom přidáme z jednoho citronu dobře omytou citronovou kůru, 40 sladkých oloupaných mandlí a 3 hořké jemně tlučené mandle, trochu muškátového květu a nakonec smícháme sníh z 5 bílků a 180 g jemné polohrubé mouky. Když je vše důkladně promíchané, dáme těsto do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Necháme zvolna asi 1 hodinu péci v troubě. Bábovku po vyndání z formy posypeme ještě teplou moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |5. března 2014
vyzkouším Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
jana.remkova.7 |6. ledna 2013
Krásná!!! Odpovědět
planeta |26. listopadu 2012
jistě dobrá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!