Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččin domácí chléb s Lipťákem

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

LIPŤÁK 1/4kg tvarohu, 1 větší cibule, 1/8 másla, kelímek zakysané smetany, sůl, ml. sladká paprika Cibuli nakrájíme nadrobno a posolíme. Tvaroh umícháme s máslem a smetanou, přidáme mletou papriku. Nakonec přidáme změklou cibuli a podle chuti přisolíme. Mažeme na domácí chléb. DOMÁCÍ CHLÉB Uděláme kvásek: 4 lžíce vlažné vody, 1 lžička cukru, 4 lžičky hladké mouky, 4 dkg kvasnic a necháme 15 minut kynout. Do mísy dáme 60 dkg hladké a 20 dkg polohrubé mouky, 4 lžičky soli, 4 lžičky kmínu, 1a1/2 hrnku vlažné vody, přidáme kvásek a 2 uvařené vystydlé nastrouhané brambory. Zamícháme a necháme 3/4 hodiny kynout. Pak uděláme bochánky (buď dva větší nebo několik menších) a necháme odpočinout 15 minut. Podle velikosti pečeme asi 20-30 minut v rozpálené troubě. Raději si pečlivě hlídáme, aby se nespálily.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sarka3 |28. ledna 2017
To musí být dobrota, to vyzkouším. :) Odpovědět
Jarda z Bohů|8. června 2016
Jo ta mouka tam chybí Odpovědět
Evelyn|7. června 2016
To musím zkusit. Hlavně ten Lipťák, A ten chleba vypadá taky dobře, jen vám tam vypadla mouka, zřejmě ta hladká - 600 g. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!