Staňte se našimi fanoušky na:

Banány naruby

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice, moučka a vanilkový cukr
  • polohrubá mouka
  • kypřicí prášek
  • žloutek
  • strouhaný muškátový oříšek
  • mletá skořice
  • máslo
  • smetana ke šlehání
  • banán
  • meruňková marmeláda
  • strouhaná citronová kůra

Pracovní postup:

50g másla, 50g krupicového cukru, 600g banánů ... TĚSTO: 250g másla, 170g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 350g polohrubé mouky, 1 prdopeč, lžička jemně strouhané citronové kůry, špetka strouhaného muškátového oříšku, špetka mleté skořice, 250ml 33% smetany, ..... + 100g meruňkového džemu, smetana 33% .... Plech s vyšším okrajem vyložte pečícím papírem, potřete ho máslem, posypte krupicovým cukrem a po celé ploše vyrovnejte oloupané banány (podélně rozkrojené na plátky, jeden vedle druhého. Co nejrychleji pak připravte těsto, aby banány nehnědly. Změklé máslo vyšlehejte v míse s moučkovým a vanilkový cukrem, zašlehejte žloutky a vmíchejte mouku s práškem, kořením a citronovou kůrou. těsto zjemněte tekutou smetanou a vymíchejte. Stěrkou rozetřete na vrstvu banánů na plechu, povrch uhlaďte. Pečte asi 30 minut na 160°C, hotový moučník překlopte i s plechem na větší rovnou podložku, odklopte plech a stáhněte papír a potřete džemem. (Džem ovocnou vrstvu uzavře a banány nebudou oxidovat a hnědnout). Plát rozkrájejte na řezy a můžete je ještě ozdobit šlehačkovými pusinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!