Staňte se našimi fanoušky na:

Bažantí vývar s liškami

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • bobkový list
  • jalovec
  • nové koření
  • celý pepř
  • 2 bažantí skelety
  • špetka muškátového květu
  • 50 g krupice
  • 40 g lišek
  • 70 g másla
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 cibule

Pracovní postup:

Do 2l vody dáme vařit skelety, zeleninu, cibuli a koření. Osolíme a pomalu vaříme 2 hodiny, zeleninu vyndáme dřív, aby se nerozvařila a nakrájíme na nudličky. Hotový vývar přecedíme, přidáme do něj obrané maso a zeleninu, krátce povaříme s liškami. Mezitím osmahneme na másle krupičku, přidáme mléko, muškát a sůl. Opatrně vmícháme vejce a vykrajujeme nočky, vaříme je ve slané vodě a pak dáme do polévky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!