Staňte se našimi fanoušky na:

Berounská sváteční panenka

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso osolíme a opepříme, osmažíme na lžíci oleje z obou stran dohněda. Pak maso dáme do formy na nákyp a pečeme asi 30 minut na 140°C. Oloupanou cibuli nakrájíme na slabá kolečka, v pánvi rozpálíme zbytek oleje a cibuli dosklovata osmažíme, zalijeme portským a cherry vodkou. Ochutíme octem, vanilkovou dužinou, bobkovým listem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut, osolíme a opepříme. Panenku vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky a položíme na dušenou cibuli. Nakonec posypeme petrželkou a dáme si k ní jakkoliv upravené brambory nebo bramborovou kaši.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!