Staňte se našimi fanoušky na:

Berounské srnčí s dýní

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dužinu dýně (bez semínek) nakrájíme a vaříme v mírně osolené vodě zastříknuté octem doměkka (6-8 minut). Pak vodu slijeme a dáme stranou 6 lžic tekutiny.Cibulku a papričku nasekáme nadrobno, z lusku vyškrábneme dužinu. Na rozpáleném oleji opečeme dýni, papričku, dřeň, ořechy, brusinky a med s odloženou tekutinou, asi 4 minuty. Pak přidáme cibulku a osolíme. Maso osolíme a opepříme, opékáme v hlubší pánvi na oleji z obou stran. Pak maso zalijeme vývarem a přikryté poklicí vaříme doměkka asi 15 minut. Během varu maso 1x obrátíme. Crème fraîche vmícháme do omáčky, osolíme, opepříme a vaříme do zhoustnutí. Srnčí nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!