Staňte se našimi fanoušky na:

Berounský citrusový salát

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vanilkový lusk nakrojíme a vyškrabeme dřeň. Do hrnce nalijeme mléko a přidáme do něj lusk, dřeň a cukr, zvolna vaříme asi 5 minut, lusk vyndáme. Do mléka zamícháme vanilkový cukr, maizenu rozmícháme ve 2 lžících smetany, vmícháme do mléka a necháme přejít varem. Hrnec odstavíme ze sporáku a ve zbývající smetaně rozšleháme žloutky a zamícháme do vanilkové omáčky. Omáčku posypeme trochou cukru (aby se neudělal škraloup) a necháme ji vychladnout. Z pomeranče, 1-2 mandarinek a grapefruitu vykrojíme čisté dílky. Další 1-2 mandarinky nakrájíme na plátky. Citrusy promícháme v míse s likérem a marinujeme asi 10 minut. Vanilkovou omáčku rozdělíme na talíře a přidáme citrusový salát, posypeme mletými pistáciemi a ozdobíme mátou (nebo meduňkou).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!