Staňte se našimi fanoušky na:

Bifteky na víně se žampióny

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Odleželou svíčkovou opláchneme studenou vodou a otřeme utěrkou. Odblaníme a nakrájíme na 4 plátky bifteků - jsou silnější!, poté je lehce naklepeme. Upravíme do pěkného tvaru, potřeme olejem a dáme odpočinout do lednice. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a žampiony na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme bifteky a po každé straně opečeme asi 5 minut. Vyndáme na teplý talíř. Na pánev po biftecích přidáme máslo, pokrájenou cibuli a žampiony, přidáme sůl a osmažíme. Pak vlijeme víno, trochu vody a vaříme až šťáva zhoustne. Bifteky osolíme, opepříme a přelijeme směsí z pánve a ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |25. června 2013
zkusím Odpovědět
Dessyna |30. března 2013
Mnam... Odpovědět
roxana-zdena |25. března 2013
Dělala jsem je z vepř. panenky, biftek je dost drahý, jde to i s těstovinami a opečeným žampionem (jen trochu, smí se přece jíst i yyrové - výborné!) Mňam! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!