Staňte se našimi fanoušky na:

Blanšírování a zamražení

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • houby (dle vlastního výběru)
  • sůl

Pracovní postup:

Nakrájené plodnice dobře propláchnete vodou. Do vyššího hrnce dáte vařit vodu se solí (na litr vody jedna zarovnaná čajová lžička soli). Jakmile voda začne vřít, vhodíte do ní houby a povaříte je asi 5 minut. Pěnu, která se vytváří, odstraňujte lžící. Houby opět dobře propláchněte studenou proudící vodou, tím je zároveň zchladíte. Na závěr houby uložte přímo do mikrotenových sáčků a hluboce je zmrazte. Houby vydrží až do dalšího roku, nesmí ovšem rozmrznout. Před kuchyňskou úpravou houby nerozmrazujte, do hrnce je vládejte ještě zmrzlé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!