Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborák zapečený s mletým masem

Autor receptu: Bobina (87 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Můžete samozřejmě klidně použít robot. Z brambor důkladně vymačkejte všechnu vodu. Přidejte sůl, majoránku, vejce, utřený česnek, strouhanku, podle potřeby trochu mléka a vypracujte jednolité těsto. Na pánvi nechte zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, sůl a pepř a nechte chvíli vydusit. Pekáček vymažte olejem nebo jiným tukem a na dno rovnoměrně rozložte polovinu bramborákového těsta. Na něj rozprostřete mleté maso s cibulí a opět přikryjte druhou částí bramborákového těsta. Místo mletého masa můžete použít na kostky nakrájenou vepřovou plec, kterou zamícháte rovnou do těsta. Povrch uhlaďte a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi 70 minut. Bramborák nakrájete na kousky a servírujte se salátem z červeného zelí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dajul |20. března 2013
dělám taky a někdy s uzeným masem Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!