Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborová buchta - připravená v pekárně

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Syrové brambory oloupeme a na jemno nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme. Do pekárny nalijeme vlažné mléko, rozpuštěné sádlo, rozklepneme vejce, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhané brambory, anglickou slaninu, mouku, do jednoho rohu droždí, cukr a do druhého sůl, pepř a majoránku. Nastavíme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Vykynuté těsto vlijeme do sádlem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a necháme ještě chvilku nakynout. Pekáč vložíme do trouby a pečeme na 170°C asi 45 minut dozlatova. Během pečení občas potřeme sádlem. Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k bramboračce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!