Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové košíčky se žampiony

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej (na smažení)
  • listový salát
  • trochu vinného octa (bílého)
  • 1/2 lžičky hořčice (dijonské)
  • 50 g žampionů (opečené)
  • 100 g žampionů
  • 2 brambory (velké)
  • 5 lžic oleje (olivového)

Pracovní postup:

Košíčky pro 2 osoby. Z oloupaných brambor nastrouhejte dlouhé nudličky /slámu/. Lehce osušte na papírovém ubrousku. Na smažení použijte dva malé kovové cedníčky, druhý musí být trochu menší než ten první. Do malého hrnečku dejte olej na smažení. Oleje dejte víc, abychom mohli bramborové košíky zcela ponořit. Do většího nandejte nastrouhané brambory a vystelte celý cedník, jako hnízdo. Vložte druhý menší cedník, stlačte a ponořte do horkého oleje. Smažte do zlaté barvy. Menší cedník vyndejte, a opatrně vyklepněte smažený košík z většího cedníku. Smažené košíky dejte na ubrousek osušit od oleje. Do vlažných košíků dejte listy salátu a opečené plátky žampiónů. Zálivka: do mixéru dejte druhou část opečených žampiónů a všechny ostatní suroviny. Mixujte na hladkou emulzi. Zálivkou pokapejte salát v košíkách těsně před jídlem, aby nám salát nezvadnul.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!