Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborový chleba z domácí pekárny

Autor receptu: Uzzi1 (356 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme mouky, sůl, jednu lžičku kmínu, droždí, brambory pokrájené na drobné kostičky a promícháme. Přidáme ocet a vodu a zamísíme v řidší těsto. Lehce poprášíme hladkou moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout 15 hodin. Pak znovu promísíme, opět lehce poprášíme moukou a necháme kynout ještě půl hodiny. Na domácí pekárně si navolíme program pečení a necháme ji deset minut prázdnou předehřát. Do vnitřní horké nádoby vyklopíme těsto, posypeme zbylým kmínem, navolíme dobu pečení na hodinu a 10 minut a silně propečenou kůrku. Po upečení chleba vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |25. února 2014
vazkouším Odpovědět
Jindriska8 |23. května 2013
Vypadá skvěle Odpovědět
roxana-zdena |30. dubna 2013
Taky zkusím... Odpovědět
pajunc |30. dubna 2013
ukládám k vyzkoušení, už dlouho ho mám v plánu :-) Odpovědět
biglol |30. dubna 2013
pěkný, vyzkouším Odpovědět
milasyp|30. dubna 2013
dobrý Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!